Rundveehouderij

Achtergrond

Vlotte handel schapenmarkt Leeuwarden

De schapen aangeboden op de markt in Leeuwarden zijn vlot verkocht. De aanvoer lag met 1.315 schapen wat hoger dan gemiddeld.

De noteringen voor ooien zijn met 4 euro verhoogd. Dat is vooral een gevolg van de zwaardere en kwalitatief betere ooien die op de markt zijn verkocht. Het gaat hier om afgemeste lammeren. De markt voor schapen is niet veel veranderd ten opzichte van vorige week en daardoor nog steeds stabiel te noemen. De export van ooien naar Frankrijk loopt rustig, terwijl de zware ooien goed hun weg vinden richting Duitsland.
Ook de zware rammen werden in Leeuwarden goed verkocht. De prijzen bleven desondanks op hetzelfde niveau als de week ervoor. De noteringen voor slachtschapen bleven vanwege de krappe aanvoer ongewijzigd hoog. Een slachtschaap eerste kwaliteit noteert maar liefst 83 tot 121 euro.
Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.