Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:15 feb 2012

Slachtkoeienprijs nadert weer record

De prijzen voor slachtkoeien blijven stijgen. In Leeuwarden is er in 4 weken tijd al vijftien cent bij de notering op gekomen. Nog een keer 5 cent bij de prijs op en dan worden weer de recordprijzen van de zomer van vorig jaar aangetikt.

Vleeshandelaren signaleren al langer dat de vraag naar rundvlees, en dus ook van vlees van afgemolken koeien, structureel stijgt. Daar zijn diverse oorzaken voor aan te wijzen, maar feit is dat de melkveehouder er mooi van kan profiteren. Ook een afgemolken koe is nog de moeite van het verkopen waard. Die situatie is wel eens anders geweest.

In Leeuwarden was bij een beperkte aanvoer van slechts 440 stuks een goede vraag naar de aanwezige koeien. Ook vanuit Duitsland blijft er stevig aan de dieren worden getrokken. Recentelijk zag het er naar uit dat veehouders meer dieren begonnen uit te stoten in verband met de quotering. Dat is nu weer anders.

Prognose: hogere prijzen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.