Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:23 feb 2012

Schapen blijven erg duur

Hoewel het behoorlijk koud is geweest, bleef de wind tot nu toe redelijk beperkt. De schapen die buiten lopen lijken zich dan ook nog aardig te redden. Omdat de hoeveelheid gevallen sneeuw vrij klein was, konden de meeste schapen het gras nog wel vinden.
Wel zien schapenhouders de vleeskwaliteit van hun dieren teruglopen. Mogelijk dat daardoor de schapen wat langer op het bedrijf worden gehouden. De aanvoer op de veemarkten was in de afgelopen week in ­ieder geval gering. Zodra de vorst echt voorbij is komt er meer druk op de ketel om wolvee af te leveren, omdat er dan mest moet worden uitgereden.
De schaarste aan oude slachtschapen uit zich in een verder doorgestegen prijspeil, dat zelfs boven dat van ooilammeren uitkomt. Ooien zijn redelijk prijshoudend, verkoop van rammen gaat moeizaam.

 

Prognose: Lam stabiel, schaap duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.