Rundveehouderij

Achtergrond

Rammen duurder verkocht in Leeuwarden

De handel in schapen op de veemarkt in Leeuwarden liep goed.

De rammen gingen vlot van de hand. De noteringen voor rammen werden over de gehele linie met 3 euro verhoogd. Een beperkt aanbod lijkt de voornaamste reden voor de prijsstijging. Voor wat betreft de rammenprijzen lijkt een verdere stijging niet uitgesloten.
De ooien konden in Leeuwarden maar met moeite prijshoudend worden verkocht. De noteringen waren vorige week dan ook flink verhoogd naar maximaal 105 euro per stuk. De verwachting is dat de ooien hun maximale prijs wel hebben bereikt. Het kost de grossiers en exporteurs moeite om de ooien voor de huidige prijzen goed te verwaarden. De aanvoer op de markt in Leeuwarden lag met 1200 schapen op een relatief goed niveau. Vorige week werden 1315 schapen aangevoerd.
Prognose:  rammen duurder; ooien en slachtschapen hebbenhun maximumprijs bereikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.