Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:15 feb 2012

Prijsstijging rosévleeskalveren weer voorbij

De forse prijsstijging van de rosévleeskalveren van vorige week is alweer voorbij.

Eind vorige week buitelden de slachterijen als gevolg van een krap aanbod van rosévleeskalveren over elkaar heen om de dieren aan de haak te slaan. Door een ruimer aanbod is die noodzaak deze week niet zo aanwezig. Bovendien levert rosékalfsvlees in ieder geval niet meer geld op.

Door het grotere aanbod en het ontbreken van een opbrengstverhoging, gaan de prijzen voor rosékalveren deze niet meer omhoog. Jonge dieren noteren € 4,05 tot € 4,10 en oude beesten € 3,85 tot € 3,90 per kilo geslacht-gewicht. Dat is 35 tot 60 cent per kilo meer dan een jaar geleden.

Prognose: de prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.