Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs A-brok kruipt omlaag

Het gaat niet hard met de daling van de A-brokprijs, want de prijzen van voedergrondstoffen blijven hoog. Verschillende factoren voorkomen of remmen een prijsdaling.

Als gevolg van droogte in Zuid-Amerika vallen de oogsten van mais en sojabonen kleiner uit dan verdacht. Ook zijn er vooruitzichten op een kleinere Oekraïense tarweoogst in 2012 en onzekerheid over de winterschade aan Europese granen. Eind maart zijn de inzaaiplannen van de VS bekend. Tot dan zullen de prijzen niet wezenlijk dalen. Aan de andere kant is er ook niet veel ruimte omhoog. Er is voldoende van alles, de wereld tarwebalans is zelfs ruim. Behalve door de grondstoffen zelf wordt de prijs ook bepaald door de hoogte van de Amerikaanse dollar. In de tweede helft van het jaar zouden de voerprijzen wat meer kunnen dalen dan nu, meldt agrarisch adviesbureau Stigevo.

Of registreer je om te kunnen reageren.