Rundveehouderij

Achtergrond

Meer buitenlandse nuka’s

De prijzen van de nuka’s blijven over het algemeen gelijk. Alleen de luxe vleesrasstieren stijgen bij de noteringen van de NBHV met 10 euro tot een niveau van 340 tot 390 euro.

Dat is een reactie op de markt, waar de vraag naar luxe kalveren goed is. Dit in tegenstelling tot de mindere kwaliteiten. Door het lage prijsniveau resulteert weinig vraag niet direct in een prijsverlaging.
Het aanbod neemt wat toe. Door de lange vorstperiode zijn minder kalveren ingevoerd. Dat is nu voorbij. Bovendien is invoer vanuit Duitsland tijdelijk ingezakt vanwege carnaval. De verwachting is niet dat het grotere aanbod zal leiden tot lagere prijzen. Ondanks de terughoudendheid van integraties om kalveren op te zetten, breekt qua afzetmogelijkheden een gunstigere periode aan. De kalveren die nu opgezet worden, zijn na de zomer slachtrijp.
Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.