Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in nuka's verloopt stroef

De handel in nuchtere kalveren (nuka’s) op de veemarkt in Purmerend is stroef verlopen. De meeste noteringen zijn dan ook met 5 euro verlaagd.

Een zwart en roodbont stierkalf eerste kwaliteit noteert maximaal 135 euro per stuk (min 5 euro). De aanvoer in Purmerend lag met 527 nuka’s een stuk hoger dan vorig week toen de teller op 451 bleef hangen.
De handel had gehoopt op stabiele prijzen, maar dat bleek niet langer vol te houden.  De import van kalveren had de afgelopen weken duidelijk te lijden onder de kou. Vanaf week vier is sprake van een forse daling van de import ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt  uit cijfers van het Productschap Vee en Vlees. De lagere aanvoer wordt echter voor een groot deel gecompenseerd door een hogere aanvoer in de eerste drie weken van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. 
In de eerste zeven weken van 2012 zijn 115.637 nuka’s geïmporteerd. In de eerste zeven weken van 2011 werden er 116.306 nuka’s geïmporteerd. Een dusdanig klein verschil in aantal lijkt een prijsverschil van 12 euro niet te rechtvaardigen. Wat wel meespeelt, is dat ook de prijzen van rund- en lamsvlees momenteel op een relatief erg hoog niveau liggen.

 

Prognose: prijzen dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.