Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Familie Ubach winnaar van duurzaamheidstroffee CRV

Den Bosch – De familie Ubach uit het in Limburg gelegen Epen is de winnaar van de derde CRV-Duurzaamheidstroffee.

De fokkerijorganisatie reikte de prijs voor het meest duurzame melkveebedrijf in Nederland en Vlaanderen gisterenmiddag uit in de Brabanthallen in Den Bosch.
”Wie beweert dat koeien met zeer hoge melkproducties snel opgebrand zijn, is bij deze melkveehouders aan het verkeerde adres”, aldus juryvoorzitter Wichtert Koopman. ”Maar liefst veertien honderdtonners en vier tientonner konden tot nu toe worden gehuldigd.”
De 53 melkkoeien van de familie Ubach produceren gemiddeld 11.000 kilo melk en realiseren zeer hoge levensproducties. In 2011 was dat gemiddeld 52.500 en het jaar daarvoor 71.000 kilo. De veestapel is ingeschreven met gemiddeld meer dan 86 punten voor het algemeen voorkomen. Het bedrijfscertificaat meldt de hoogste gezondheidsstatus. De hoge producties gaan prima samen met weidegang. In de zomer lopen de koeien dag en nacht in de wei.
De familie Ubach werd als winnaar gekozen uit vier genomineerden. De winnaars ontving en een bedrag van 5.000 euro. De genomineerden werden beloond met een prijs van 1.500 euro.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.