Rundveehouderij

Achtergrond

Bierbostel een dubbeltje goedkoper

De handel in vochtige voeders loopt goed door. Een aantal leveranciers heeft inmiddels de prijzen voor bierbostel met een dubbeltje verlaagd.

Daarmee lijkt het probleem van de ruime aanvoer voorlopig opgelost. Een verdere prijsverlaging lijkt er op de korte termijn niet in te zitten.
Aardappelvezels zijn nog niet in prijs verlaagd. Wel wordt deze week de eerste fabriek stilgelegd waardoor het aanbod gaat afnemen. De handel verwacht dat de prijs daardoor nog wat gaan stijgen.
De marktprijs voor corngold is ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Vraag en aanbod hiervan zijn volgens handelaren in balans.
Stro wordt steeds moeilijker te krijgen. Het probleem zou het vooral zitten in het transport. Er zijn simpelweg minder vrachtwagen beschikbaar om het stro uit onder meer Frankrijk en Spanje naar Nederland te krijgen. Aangezien de prijzen al op een erg hoog niveau liggen lijkt een verdere prijsverhoging niet reëel.
Veel veehouders hebben gelukkig al ruim stro ingeslagen. Veehouders die toch nog stro moeten aankopen moeten rekening houden met wachttijden tot vier weken.
Mais blijft onveranderd duur rond de 60 euro per ton.
Prognose: aardappelvezels duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.