Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:17 feb 2012

BKC komt met eigen notering rosékalf

Het kalfsvleesbedrijf BKC International in Olst komt binnen een halfjaar met een nieuwe eigen notering voor jonge en oude rosévleeskalveren.

Het kalfsvleesbedrijf BKC International in Olst komt binnen een halfjaar met een nieuwe eigen notering voor jonge en oude rosévleeskalveren. Tot nu toe publiceren Boerderij en Boerderij vandaag eigen noteringen voor deze dieren op basis van informatie van marktinformanten. Geen enkele integratie of handelaar wil prijzen publiceren onder eigen naam, zoals wel gebeurt in de varkens- en pluimveesector. BKC International koopt wekelijks zo’n 1.000 rosékalveren en laat die slachten in Duitsland. Daarna verwerkt het bedrijf de karkassen in Olst. Het wil zijn productie verdubbelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.