Rundveehouderij

Achtergrond

Voerprijzen wijzigen nu weinig

De bierbostelprijs is de afgelopen week bij verschillende leveranciers 5 eurocent per procent droge stof duurder geworden. De vraag is vooralsnog goed.

Bierbostel is nog steeds een goede eiwitaanvuller in het rantsoen voor de koeien, ten opzichte van soja en andere grondstoffen ondanks de hoge prijs nog aantrekkelijk. Er geldt bij de fouragehandel opgelopen levertijd in verband met de feestdagen middenin de week en daardoor bedrijfssluitingen. Er is deze dagen verminderde activiteit in de brouwerijen. Dat geldt ook voor de aardappelverwerking. De recente verhoging van aardappelrestproducten is niet overal even ver doorgevoerd in de tarieven. Voor kuilafdekking heeft men de aardappelsnippers nu minder nodig. Voeraardappelen blijven relatief aan de prijs, als ze al te krijgen zijn. Vanwege de dit seizoen bijzonder vaste aardappelmarkt met hoge prijzen voor consumptie- en industrieaardappelen valt er minder af. Iedere bruikbare aardappel is er één.

De afzet van aardappelpersvezel (momenteel nog 36 euro per ton) loopt zeer goed. De campagne stopt half februari. De aanvoer vanuit Duitsland stopt echter al half januari, iets om nu al rekening mee te houden.

Stro en hooi zijn goed verkrijgbaar, de vraag is matig. Engels raaigras tendeert ongeveer 5 euro per ton goedkoper, met uitzondering van het zuiden, waar het meer gevraagd is.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.