Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs voor slachtrunderen Bunnik

De handel op de slachtveemarkt in Bunnik verliep vanochtend matig. Het krimpende aanbod van slachtkoeien zorgde ervoor dat de prijs van de koeien gelijk kon blijven.

Er werden 120 runderen aangevoerd, 5 meer dan een week geleden. Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,65 per kilo geslacht gewicht. Een O-kwaliteit koe werd verkocht voor maximaal €3,30 per kilo.

In de afgelopen weken is het aanbod van slachtkoeien gedaald, zo worden er nu weer minder dan 10.000 runderen in de week geslacht. In totaal zijn er dit jaar 467.000 runderen geslacht, 3,4% minder dan een jaar geleden. Het slachtgewicht ligt nog wel 4,2 kilo hoger dan een jaar geleden, gemiddeld wegen de runderen na het slachten 319 kilo. De totale rundvleesproductie daalde met 2,2% (3.300 ton).

De prijsontwikkeling van de slachtkoeien is de komende weken sterk afhankelijk van de aanvoer. Zodra er wat meer koeien aangeleverd worden zal de prijs wat onder druk komen te staan. Daalt de aanvoer dan kan de prijs iets omhoog. Daarnaast zullen de feestdagen zorgen voor iets meer afzet van het rundvlees. Maar echt grote prijsfluctuaties worden in de komende weken nog niet verwacht.

Prognose: licht stijgende prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.