Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige koeienhandel in Leeuwarden

De handel op de veemarkt Leeuwarden is donderdagochtend rustig verlopen, de prijzen bleven stabiel. De aanvoer was met 436 koeien wel weer wat hoger dan vorige week.

De slachterijen zitten op dit moment tussen twee vuren. Het aanbod is aan de krappe kant, waardoor de prijs omhoog zou kunnen, maar de moeizame verkoop van het vlees voorkomt dat. Dit zorgt ervoor dat kopers van runderen zich rustig houden tijdens de onderhandelingen en zo proberen om de prijs in ieder geval niet te laten stijgen.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,65 per kilo geslacht gewicht, dit is 40 cent per kilo meer dan een jaar geleden. Bij een geslacht gewicht van 200 kilo betekent dit al snel een meeropbrengst van 80 euro. De luxere koeien zijn het afgelopen jaar minder hard in prijs gestegen. Zo kost een P-kwaliteit koe met 3 euro per kilo 25 cent meer dan een jaar geleden.

De handel en de prijs zal zich de komende weken nog wel even rustig houden.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.