Rundveehouderij

Achtergrond

Ramlammeren dalen verder in prijs

De prijs van de ramlammeren is dinsdagochtend met 3 euro per dier gedaald. De ooilammeren en slachtschapen noteren stabiel.

Oorzaak van de prijsdaling is de moeizame afzet van het vlees van ramlammeren. De prijs van deze dieren is in de afgelopen weken fors gedaald. Zo koste een ramlam boven de 25 kilo in de week na de ramadan nog 145 euro, nu nog maar 127 euro. Een dergelijke grote daling van de prijs is in deze tijd van het jaar zeer opmerkelijk en komt dan ook als een verrassing voor handelaren.

De afzet van de ooilammeren naar Frankrijk verloopt erg stroef. Engelse lammeren worden daar in grote aantallen aangeboden tegen lagere prijzen als gevolg van de slechte weersomstandigheden in Engeland. De aanvoer van de lammeren was dinsdag iets kleiner, waardoor de prijs zich kon handhaven.

De komende weken zal de prijs sterk afhankelijk zijn van de vraag, een daling is niet uitgesloten.

Prognose: stabiel tot dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.