Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs wederom gestegen in Purmerend

De prijs van de nuchtere kalveren is dinsdagochtend iets gestegen. Bij aanvang van de handelsochtend in Purmerend waren de kopers van plan om iets minder voor de kalveren te betalen. Maar de aanhoudende vraag naar goede zware zwartbonte stierkalveren zorgde ervoor dat dit uiteindelijk niet lukte. De prijs van deze dieren steeg met 2,50 euro tot 5 euro.

De 'blauwe kalveren' verkochten ook goed door het kleinere aanbod, waardoor de prijs van deze dieren met 5 euro steeg. De lichte kalveren worden daarentegen nog steeds erg moeizaam verkocht. Het mesten van deze lichte kalveren kost meer tijd en vaak ook meer geld. Nu de marges erg krap zijn kopen de mesters liever de dieren waarmee ze gemakkelijker geld kunnen verdienen.

Een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit werd dinsdagochtend verkocht voor maximaal 135 euro. Eenzelfde kalf werd eind mei nog verkocht voor 180 euro, in vergelijking met vorig jaar is het verschil iets kleiner. Toen bracht dit kalf 160 euro op. Bij de kalveren met 50 procent Belgisch Blauw is het verschil groter, een stierkalf van extra kwaliteit werd eind mei nog voor 400 euro verkocht nu is dat nog maar 335 euro.

Het aanbod van de kalveren lag met 530 dieren flink hoger dan een week ervoor, toen werden er maar 430 aangevoerd.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.