Rundveehouderij

Achtergrond

O- en P-kwaliteit koeien 5 cent erbij

De aanvoer op de veemarkt Bunnik was maandagochtend met 128 runderen een stuk ruimer dan vorige week, toen werden er 92 runderen aangevoerd. De handel verliep redelijk vlot en de runderen werden goed verkocht.

Hoewel de aanvoer groter was en de vleesverkoop nog steeds niet optimaal verloopt steeg de prijs van de O- en P-kwaliteit koeien toch met 5 cent. De overige runderen noteren stabiel. Vooral de wat luxere O-kwaliteit koeien verkochten vlot en kosten maximaal €3,40 per kilo geslacht gewicht. De P-kwaliteit koeien kosten €3,00 per kilo.

De vleesverkoop zal de komende tijd nog last hebben van de tegenvallende vraag. Door de crisis in Zuid-Europa zijn de luxe delen van de slachtkoeien moeilijker te verkopen en is er in de afgelopen weken al wat voorraad opgebouwd. De handel in slachtkoeien zal de komende weken naar verwachting dan ook rustig verlopen.

De binnenlandse vraag naar het vlees van de luxe runderen valt ook wat tegen. Het aanbod van luxe koeien is echter zeer krap waardoor de verkoop van het vlees toch goed verloopt. Deze luxe dieren kunnen door de krapte nog wat gaan stijgen in prijs.

Prognose: stabiele prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.