Rundveehouderij

Achtergrond

Luxe runderen stijgen 10 cent in prijs

De aanvoer op de veemarkt Bunnik was maandagochtend zeer krap met 92 runderen. De handel verliep gezien het krappe aanbod toch aardig rustig. De prijs steeg met 5 tot 10 cent per kilo geslacht gewicht.

De worstkoeien en de koeien tot en met de R-kwaliteit stegen 5 cent in prijs. De luxe koeien van S- en U-kwaliteit  stegen 10 cent in prijs per kilo. Dit wordt veroorzaakt door de grotere vraag naar luxe vlees in verband met de naderende feestdagen. Slagers kopen de runderen nu al aan zodat ze voldoende tijd hebben om het vlees te kunnen bewerken. Daarnaast is het aanbod van de luxe koeien erg schaars.

Voor de worstkoeien van eerste kwaliteit werd maximaal €2,70 per kilo betaald. Dit is een prijsverschil van 30 cent per kilo ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De luxe S-kwaliteit koeien worden voor maximaal €5,00 per kilo geslacht gewicht verkocht. Deze koeien werden vorig jaar nog voor €4,80 per kilo verkocht.

De slachterijen willen liever niet meer voor de dieren betalen maar willen toch ook wel wat runderen slachten. De aanvoer van de runderen zal de komende weken dan ook leidend zijn voor de prijsontwikkeling

Prognose: vaste prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.