Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Krap aanbod veroorzaakt prijsstijging

Met een krappe aanvoer van 382 slachtkoeien verliep de verkoop op de Leeuwarder veemarkt vlot. Vorige week werden nog bijna 500 koeien aangevoerd waardoor het grote verschil bij binnenkomst direct zichtbaar was.

De prijs van de runderen steeg dan ook met 5 tot 10 cent per dier. De worstkoeien stegen 10 cent in prijs, een worstkoe eerste kwaliteit kost daarmee maximaal €2,65 per kilo geslacht gewicht. De luxere O-kwaliteit koeien stegen 5 cent per kilo en noteren maximaal €3,40 per kilo geslacht gewicht.

Hoewel de prijs voor de koeien stijgt, verloopt de verkoop van het vlees nog steeds niet gemakkelijk. Consumenten kiezen in de supermarkt eerder voor de goedkopere alternatieven zoals een gehaktbal of een stukje kip en laten het duurdere rundvlees liggen.

De aanvoer van slachtkoeien zal de komende tijd krap blijven als gevolg van de tegenvallende melkproductie. De prijzen kunnen zich dan ook op het huidige niveau handhaven.

Prognose: vaste prijzen.

Eén reactie

  • famtillemans1

    de consument eet helemaal niet minder rundvlees !!!!!!!!!!!is grote onzin ...ik merk er iddgvl niets van !!!!!! is gewoon praat om de prijzen te drukken rundvlees word alleen maar meer gegeten en dat komt omdat er steeds gezonder gegeten word en dan past varkensvlees niet in t menu

Of registreer je om te kunnen reageren.