Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:19 dec 2012

Grote aanvoer stabiele prijzen

De schapen en lammeren zijn dinsdagochtend op veemarkt Leeuwarden ondanks een groot aanbod prijshoudend verkocht. Er werden 1.453 dieren aangevoerd dit is een verdubbeling van de aanvoer ten opzichte van een aantal weken geleden.

De prijs van de ooilammeren lijkt de bodem bereikt te hebben en de verkoop verliep weer redelijk goed. Anders is het bij de ramlammeren, de hoogste prijs, 127 euro voor ramlammeren zwaarder dan 25 kilo, werd maar mondjesmaat betaald en de handel verliep stroef. De bodem lijkt dan ook nog niet bereikt te zijn.

De kosten van het weiden en de hoge aankoopprijzen van de lammeren in het voorjaar zorgen ervoor dat er met de huidige prijzen verlies wordt gedraaid. Handelaren hopen dan ook dat de prijzen zich in het nieuwe jaar kunnen herstellen.

De komende twee weken zal de Leeuwarder schapenhandel in verband met de feestdagen op zaterdag plaatsvinden, deze zullen naar verwachting rustig verlopen.

Prognose: stabiele prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.