Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Flinke prijzen voor slachtkoeien

De koeienhandel in Leeuwarden is donderdagochtend weinig verrassend verlopen.

De aanvoer was met 411 koeien iets kleiner dan een week ervoor, de prijzen noteren stabiel en de handel verliep rustig.

De koeien zijn dit hele jaar flink aan de prijs geweest. Een worstkoe eerste kwaliteit wordt nu verkocht voor maximaal €2,65 per kilo geslacht gewicht. Begin dit jaar was deze koe 50 cent per kilo goedkoper. Begin februari steeg de prijs naar €2,40 en de prijs is dit jaar niet meer onder dit niveau uitgekomen.

Ook de prijs van de luxere P-kwaliteit koe lag op een hoog niveau. De prijs is nu 3 euro per kilo, de laagste notering lag in januari op €2,50 per kilo. De gemiddelde prijs van de P-koe is dit jaar €2,93 per kilo. Vorig jaar was dit €2,68 per kilo.

De komende twee weken zal de slachtkoeienmarkt Leeuwarden in verband met de feestdagen op de donderdagavond plaatsvinden. De verwachting is dat deze markten rustig en prijshoudend zullen verlopen.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

  • famtillemans1

    de prijzen moeten flink hoger zijn ...jij krijgt toch ook loonopslag en de kosten stijgen ...neem van mij aan de prijzen zullen nog flink moeten stijgen wil de boer in de toekomst verder kunnen ....aub niet met grossiers meepraten ...t blijven handelaren en vlees in t buitenland halen is geen optie want daar is t duurder

  • Gebr.hendrikx

    De supermarkten geven helemaal niks om de toekomst van de boer en particuliere slagers verkopen steeds minder door de gemakzucht van de jongere generatie die liefst alles bij de supermarkt koopt en niet naar kwaliteit kijkt!

Of registreer je om te kunnen reageren.