Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Stabiele prijzen voor slachtkoeien

De in Leeuwarden verhandelde koeien zijn donderdagochtend prijshoudend verkocht. Dit is voor de kopers van de runderen een tegenvaller, zij wilden duidelijk minder betalen in verband met de tegenvallende verkoop van het rundvlees.

Oorzaak van de stabiele prijs is enerzijds het wat krappe aanbod van 418 runderen en anderzijds de verkoop van de runderen aan de Duitse handelaren. Deze Duitse kopers hebben donderdag zo’n 100 tot 150 runderen gekocht in Leeuwarden. De interesse voor de Nederlandse runderen zorgt ervoor dat er maar weinig runderen overblijven voor de Nederlandse handelaren. Daarnaast ligt de prijs van de Duitse runderen hoger waardoor de Duitsers bereid zijn om wat meer te betalen.

De Nederlandse slachtveemarkt zal  nog even last houden van de moeizame rundvlees verkoop, de prijs van de slachtkoeien zal voorlopig dan ook nog niet stijgen.

De prijs van een slachtkoe P-kwaliteit ligt op maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: stabiele prijs

Eén reactie

  • famtillemans1

    ben benieuwd hoe lang t stabiel blijft .....er is heeel veeeel vraag !
    maar ja dat zullen ze tegen de boerderij niet vertellen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.