Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:7 nov 2012

Stabiele prijzen bij grote aanvoer

De prijs van de in Leeuwarden verkochte schapen en lammeren is dinsdagochtend wederom stabiel gebleven. Er waren wat minder inkopers aanwezig dan gewoonlijk, de aanvoer was daarentegen groot met 1.403 dieren. Dit zorgde voor een rustige handel, waarbij de vraag maar net voldoende was om de prijs op peil te houden.

Voor de rammen boven 25 kilo is maximaal 145 euro per stuk betaald, de ooilammeren boven de 20 kilo noteren maximaal 112 euro per stuk.

De aanvoer van de dieren was redelijk gevarieerd. Er was wel een iets groter aanbod van ooilammeren beschikbaar. Deze zijn ondanks het natte weer van de afgelopen periode aardig gegroeid waardoor er meer ooien voldoende bevleesd zijn. De groei van de ramlammeren is wat wisselender waardoor de bevleesdheid van deze dieren soms nog wat tegenvalt.

De handel in schapenvlees is rustig, het aanbod van de lammeren komt ook redelijk gespreid beschikbaar waardoor de prijzen zich in de komende week kunnen handhaven.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.