Rundveehouderij

Achtergrond

Schapenprijzen Leeuwarden 5 euro lager

De prijs van de in Leeuwarden verhandelde schapen en lammeren is met 5 euro per dier gedaald. Oorzaak is de moeizame afzet van het vlees, consumenten hebben minder te besteden en bezuinigen op het dure lamsvlees waardoor de grossiers hun vlees moeilijk kunnen verwaarden.

Daarnaast zorgden de hoge prijzen van de Nederlandse ooilammeren de laatste weken voor druk op de export naar Frankrijk. De handelaren konden de dieren daar maar moeilijk verkopen door het aanbod van de goedkopere dieren uit Engeland.

De prijs van de ooilammeren boven de 20 kilo ligt nu bijna gelijk aan die van vorig jaar. Nu staat de maximale prijs op 107 euro vorig jaar was dit 106 euro per dier. Het prijsverschil bij de ramlammeren is groter. Een ramlam van boven de 25 kilo kost nu maximaal 140 euro, een jaar geleden koste eenzelfde ramlam €128,50.

De verwachting is dat de prijzen en de aanvoer de komende weken rond dit niveau blijven hangen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.