Rundveehouderij

Achtergrond

Schapenprijs wederom 5 euro lager

De schapenhandel is dinsdagochtend in Leeuwarden zeer moeizaam verlopen. De kopers van de schapen en lammeren hielden de hand op de knip en de prijs daalde met 5 euro per dier.

 

Nu de koopkracht van de consument achteruit gaat wordt er als eerste bezuinigd op het meest dure vlees. Dit heeft als gevolg dat het luxe lamsvlees blijft liggen en de grossiers het vlees maar moeilijk kunnen verkopen.

Naast de moeizame vleesverkoop is ook het grote aanbod van de 20 procent goedkopere Britse lammeren een oorzaak van de prijsverlaging van de Nederlandse dieren. Vooral de export van ooilammeren naar Frankrijk heeft hier onder te lijden.

Voor de schapenhandelaren is de prijsdaling een aardige tegenvaller. Veel handelaren hebben in het voorjaar dure lammeren aangekocht en hoopten dat ze deze lammeren na het weide seizoen goed konden verkopen.

Het ziet er naar uit dat de prijsdaling de komende weken door zal zetten als gevolg van de moeizame vleesverkoop.

 

Prognose: dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.