Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Rustige veemarkt in Bunnik

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik rustig verlopen.

De kopers van de koeien willen wel wat dieren kopen maar proberen de prijzen gelijk te houden. Dit in verband met de moeizame verkoop van het luxe achtervlees.

De prijs van de runderen bleef dan ook nagenoeg ongewijzigd, de O-kwaliteit koeien stegen 5 cent per kilo en werden verkocht voor maximaal €3,30. De P-kwaliteit koeien stegen ook 5 cent in prijs en noteren maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht. De overige runderen noteren stabiel.

Het aanbod van de runderen was bijna hetzelfde als vorige week. Er werden in totaal 115 runderen aangeboden.

De komende weken zal het rustig blijven in de slachtkoeienhandel. De moeizame vleesafzet naar Zuid-Europa is hier de oorzaak van.

Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • Phanos30

    A dit is geen Veemarkt in Bunnik het is meer een opvangcentrum voor koeien er komen maar gemiddeld 90 t/m 150 koeien enkele keer een uitschieter van circa 200 , dat is een gemiddeld een boerenbedrijf , Echte veemarkten bestaan niet meer de enigste veemarkt die nog op lijkt is de Veemarkt Leeuwarden hier komen circa 500 koeien in Leeuwarden kwamen er gemiddeld 2300 en in Utrecht de Echte veemarkt kwamen er 800 doen werd er nog slachtvee en gebruiksvee aangeboden , en den Bosch circa 1100 , Aan de Marjan Schaftenaar schrijf meer over de Veemarkt Leeuwarden in plaats over Bunnik

Of registreer je om te kunnen reageren.