Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Rustige handel slachtvee Bunnik

De handel in slachtrunderen is maandagochtend rustig verlopen.

Het was goed merkbaar dat de rundvleesverkoop moeizaam verloopt. Kopers houden duidelijk de hand op de knip en zoeken rustig de benodigde runderen uit. Hoewel de handel erg rustig verliep bleef de prijs van de in Bunnik verkochte runderen gelijk. De aanvoer was te krap voor een prijsverlaging. In totaal werden er 98 runden aangevoerd, dit is gezien de tijd van het jaar erg weinig. Vorig jaar werden er in dezelfde week 153 runderen aangevoerd en in 2010 waren dit er nog 169.

De aanvoer van runderen op de veemarkten is dit hele jaar al lager dan in voorgaande jaren. Oorzaak is dat veel meer veehouders hun slachtvee rechtstreeks aan de slachterijen verkopen en daarmee de markt passeren. Het ziet er naar uit dat de verkoop van het rundvlees tot half december moeizaam zal verlopen. De prijs van de slachtrunderen zal dan ook nog wel even onder druk blijven staan. De aanvoer is en blijft bepalend of er in de tussentijd wat met de prijs gebeurt. Als de aanvoer op hetzelfde niveau blijft of daalt dan zal de prijs stabiel noteren, stijgt de aanvoer sterk dan kan het zijn dat de prijs iets daalt.

Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • famtillemans1

    maar maar boerderij stop aub met die onzin praat !!!!!!!!!!
    de koeien zijn schaars heeeeeeeel schaars de prijzen zullen eerder stijgen !!!!
    maar dat zullen jullie wel ervaren ...tja jullie schrijven altijd maar wat 99 van de 100 keer klopt t niet sorry

Of registreer je om te kunnen reageren.