Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien daalt met 10 cent

De prijs van de in Bunnik verhandelde slachtkoeien is maandagochtend over de gehele linie met 10 cent gedaald. Dit in navolging van de prijsverlagingen van vorige week, toen daalde de prijs in Leeuwarden en werd de NBHV notering met 5 cent per kilo verlaagd.

Een worstkoe eerste kwaliteit werd voor maximaal €2,65 per kilo verkocht. Een P-kwaliteit koe noteert maximaal €2,85. Voor beide koeien geldt dat de koeien nog 15 cent per kilo meer opbrengen dan een jaar geleden.

De kopers van de runderen deden het merkbaar rustiger aan dan vorige week, toen de prijs in Bunnik zelfs nog wat steeg. Oorzaak van de prijsdaling is de wat moeizame afzet van het luxe achtervlees. Dit vlees brengt momenteel minder op waardoor de koeien in geheel minder opbrengen. Het is voor de kopers van de runderen dan ook moeilijker om winst op het rundvlees te maken.

Hoewel de verkoop van het vlees nog steeds wat moeizaam verloopt zijn de geluiden vanuit de slachterijen wat positiever. Voor volgende week is het even afwachten wat de aanvoer gaat doen en of de afzet wat vriendelijker verloopt. Wat de prijs gaat doen is afhankelijk van deze twee factoren.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.