Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:24 nov 2012

Prijs A-brok naar 26 tot 27 euro

De grondstoffenprijzen voor de A-brok zijn in oktober met 5 procent gedaald, maar trekken sindsdien weer aan. Om die reden is in november nog een voerprijsstijging van ongeveer €0,50 te voorzien.

Dat brengt de LEI-notering redelijk in lijn met de actuele kostprijs van de brok. Met verder gelijkblijvende grondstoffenprijzen komt de top van de A-brokprijs de komende winter ergens tussen $26 en $27 per 100 kg te liggen. Een hogere brokprijs dan 27 euro verwachten we niet.

De grondstoffenmarkt blijft de komende maanden overwegend krap. Het ontbreken van voldoende aanbod van energierijke grondstoffen (bietenpulp, citruspulp en sojahullen) wordt gelukkig grotendeels gecompenseerd door mais. Het aanbod van mais is de komende paar maanden nog ruim en de prijzen relatief laag. De eiwitrijke grondstoffen zijn in voldoende mate beschikbaar. Dat geldt vooral voor palmpitschilfers, maar een ruim aanbod is het zeker niet te noemen. Bovendien wordt de beschikbaarheid van raapschroot vanaf december krap.

Prognose: lichte prijsverhoging.

Of registreer je om te kunnen reageren.