Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Moeizame vleesexport naar Italië

De uitvoer van Nederlands kalfsvlees naar Italië loopt nog moeizaam. Ondanks de naderende feestdagen bestellen Italiaanse importeurs nog niet veel vlees bij de Nederlandse kalfsvleesintegraties.

Bovendien betalen zij niet meer geld voor hun bestelde producten. Dat is een gevolg van de economische malaise in Italië. Aangezien het land de grootst importeur is van Nederlands kalfsvlees is, tikt de gelijkblijvende opbrengst daar hard aan. In Frankrijk stijgt de opbrengst van blankvlees langzaam maar gestaag. Duitse importeurs zijn ook optimistisch over de prijzen in de komende weken. Acties in buitenlandse supermarkten moeten de afzet bevorderen. Daardoor kan de nog te lange mestperiode (28 tot 29 weken) dalen.

Prognose: de prijs stijgt.

Eén reactie

  • Overeem

    Het is in orde dat ik ingelogd ben.

Of registreer je om te kunnen reageren.