Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Moeizame verkoop slachtkoeien Bunnik

De handel in slachtrunderen is maandagochtend zeer rustig verlopen, de aangeboden koeien werden maar moeizaam verkocht.

Hoewel het aanbod van slachtrunderen weer wat terugloopt willen de kopers van de runderen duidelijk niet meer betalen dan de huidige prijzen. Oorzaak is de nog moeizame verkoop van het luxe achtervlees. Hierdoor is het voor de slachterijen moeilijk om een goede marge op het vlees te behalen.

In Duitsland lijkt het evenwicht tussen vraag en aanbod weer terug te zijn en de prijsverwachting voor de Duitse slachtkoeien is stabiel tot licht stijgend.

De verwachting voor de Nederlandse slachtveemarkt is dat de vleesverkoop medio december weer wat beter wordt. In de tussentijd zal de aanvoer van runderen wat krapper worden. Op de korte termijn zullen de prijzen gelijk blijven. Op de wat langere termijn, kan de prijs net als in Duitsland licht gaan stijgen.

In totaal werden er 114 runderen aangevoerd, wel weer wat meer dan vorige week toen er krap 100 werden aangeboden. Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,65 per kilo geslacht gewicht. De O-kwaliteit koeien worden voor maximaal €3,25 per kilo verkocht.

Prognose: stabiele prijzen

Laatste reacties

  • famtillemans1

    langzaam aan beginnen jullie t te snappen hoe t spel werkt .....de prijzen dalen niet echt niet ben maar niet bang !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • famtillemans1

    <>

    excl btw natuurlijk en veeeeel minder kosten wel minder aanhoudings percentage

Of registreer je om te kunnen reageren.