Rundveehouderij

Achtergrond 1181 x bekeken

Gebruiksvee duur en schaars

De vraag naar gebruiksvee is groot, het aanbod is klein. Dit zorgt ervoor dat de prijzen op een erg hoog niveau liggen.

De eerste kwaliteit melkkoeien stijgen deze week met 25 euro en noteren 1.525 euro per dier. Verse vaarzen zijn moeilijk te vinden waardoor de prijs rond de prijs van een goede melkkoe, 1.475 tot 1.500 euro, ligt. De export van kortdragende vaarzen is erg rustig, waardoor veel opfokkers genoodzaakt zijn om de dieren langer aan te houden. Hierdoor worden minder dieren opgezet en is de vraag naar opfokkalveren afgenomen. De export van langdrachtige vaarzen is erg rustig en veel van deze dieren vinden hun weg binnen de Nederlandse melkveehouderij. Ze zijn namelijk gunstiger geprijsd dan de ‘gewone’ vaarzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.