Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Bierbostel wat ongunstiger geprijsd

Na recente verlagingen zijn de prijzen van tarwegistconcentraten redelijk stabiel gebleven. Dat kan op termijn wat wijzigen, nu er opwaartse druk staat op de bierbosteltarieven.

De grotere aanbieders zijn zeker niet eensgezind in hun prijsbeleid, waarbij de een het peil onveranderd liet en de ander per procent drogestof de prijs met 11 cent per ton verhoogde. Shoppen loont, zeker vanwege de ten opzichte van de voederwaardeprijs ongunstiger geworden bostelprijs. De prijsverhoging zal met krappere aanvoer van bostel te maken hebben, er geldt levertijd tot tien dagen. Ook Proficorn is wat duurder geworden (5 cent per procent drogestof), de prijs van Corngold is ongewijzigd.

De vraag naar ruwvoer is over de hele linie niet meer dan redelijk te noemen. De marktprijzen hebben wel wat druk ondervonden de afgelopen weken, maar er verandert niet veel. De minimale bijstelling van de telersprijs van de beurs Goes voor grote balen tarwestro (min €1,25 per ton) zegt genoeg. Dat is overigens bijna 55 euro goedkoper dan in november vorig jaar en bijna gelijk aan het prijspeil van eind 2010.

Het aanbod aardappelbijproducten blijft wat aan de krappe kant, al werken de fritesfabrieken op volle toeren. Voeraardappelen zijn vanwege de zeer hoge aardappelprijzen nauwelijks beschikbaar. Alles wat verwerkt kan worden, verdwijnt richting industrie.

Prognose: de prijzen stabiliseren.

Eén reactie

  • famtillemans1

    wat ongunstiger ???!!! snap niet dat een boer t nog voert ...is en blijft afval produkt dus boeren alle boycotten dan leren ze weer dat t een afval produkt is en geen soja of graan!!!!!!!!!!!!!!!!!! het is hun kracht t te verwaarden ! maar onze om t niet meer te kopen !!

Of registreer je om te kunnen reageren.