Rundveehouderij

Achtergrond

Verkoop rammen offerfeest komt langzaam op gang

Door het hoge prijsniveau verloopt de afzet van extra zware rammen voor het offerfeest tot nu toe wat moeizaam.

Door Jan Willem Veldman

Hoewel veel dieren nog op het laatste moment verkocht kunnen worden loopt de spanning toch langzaam op. Eerder is al gebleken dat hoge prijzen de verkoop voor het offerfeest kunnen beperken. Als deze dieren boven de markt blijven hangen kan de druk op de prijzen toenemen.

Op de schapenmarkt in Leeuwarden zijn de noteringen voor deze week gelijk gebleven ondanks een forse aanvoer van 1.317 dieren. Een zware ooi noteert nu maximaal 112 euro, terwijl voor een zware ram bestemd voor de grossier maximaal 145 euro moet worden betaald. De prijzen van de rammen bestemd voor het offerfeest liggen doorgaans nog wat hoger.

Duidelijk is dat de kwaliteit van de schapen in een aantal gevallen nog wel te wensen over laat. Dit is vooral een gevolg van het relatieve slechte groeiseizoen. Dit is terug te zien in de bevleesdheid.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.