Rundveehouderij

Achtergrond 739 x bekeken

Trage slachtkoeienhandel in Leeuwarden

De slachtkoeien gingen donderdagmorgen niet vlot over in andere handen, maar wel tegen nagenoeg gelijke noteringen. Dat lijkt niet spectaculair, maar is in de huidige marktsituatie toch bijzonder genoeg. Er is namelijk nogal wat druk vanuit de slachterijen en de vleeshandel om te verlagen.

De vraag naar rundvlees loopt relatief gezien wat terug, een verschijnsel dat vrijwel elk najaar is te zien. Afgelopen maandag leidde de druk van de slachterijen er toe dat de prijzen voor de belangrijkste klassen slachtkoeien iets onderuit gingen. In Leeuwarden dus niet, zelfs niet ondanks een iets hogere aanvoer.

Toch lijkt het moeilijk om op iets langere termijn weerstand te blijven bieden aan prijsdruk. Ook in Duitsland gingen de prijzen voor slachtkoeien in de voorbije week licht omlaag. Vanuit heel Europa neemt volgens de berichten uit diverse lidstaten de vraag naar rundvlees af. Het aanbod van slachtkoeien stijgt de laatste tijd wel iets, maar in Nederland neemt dat nog geen grote vormen aan.

Prognose: lichte prijsdruk

Of registreer je om te kunnen reageren.