Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijzen in Leeuwarden

De schapen en lammeren die dinsdagochtend in Leeuwarden werden aangeboden zijn goed prijshoudend verkocht. De aanvoer was met maar 783 schapen en lammeren laag. Dit werd veroorzaakt door een terughoudende houding van de handelaren, zij wilden eerst afwachten wat de prijzen zouden gaan doen na het offerfeest.

Na het offerfeest blijft er soms wat lamsvlees over en hebben de slagers een voorraadje. Dit vlees blijft dan boven de markt hangen en zorgt voor wat prijsdruk. Dit was nu echter niet het geval en de vraag naar ramlammeren was juist goed en de kopers konden nog wel wat meer ramlammeren gebruiken dan er aanwezig waren.

De export van ooilammeren naar Frankrijk verloopt daarentegen wat moeizaam, de prijzen zijn aan de hoge kant en de Fransen kopen hun ooilammeren elders in.

Het ziet er naar uit dat de aanvoer volgende week weer op niveau ligt en de prijzen zich wel eens aardig kunnen handhaven op het huidige niveau.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.