Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige koeienhandel in Bunnik

De rundveemarkt in Bunnik is maandagochtend rustig verlopen, de prijzen bleven gelijk. Er werden in totaal 136 runderen aangevoerd, nagenoeg hetzelfde als vorige week. In de afgelopen weken is de aanvoer in Bunnik wat gestegen, de laatste twee weken lag deze weer boven de 130 runderen, iets wat sinds half maart niet meer is voorgekomen.

De totale aanvoer in Bunnik ligt dit jaar 18 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn er dit jaar 4.900 runderen aangevoerd, vorig jaar waren dit er 5.950.

Het aantal runderslachtingen is in de afgelopen weken harder gestegen dan de aanvoer op de veemarkten. Door de hoge prijzen nemen veel veehouders en handelaren niet de moeite om de koeien op de markten te verkopen. Het totaal aantal slachtingen is daardoor minder had gedaald dan de aanvoer op de veemarkten. Tot nu toe zijn er 3,4 procent minder runderen dan vorig jaar geslacht.

Hoewel het aanbod van slachtvee dit jaar beneden het normale niveau ligt, staan de prijzen wat onder druk. Dit wordt veroorzaakt door een wat moeizame afzet van rundvlees. De prijs voor de slachtkoeien zal daardoor nog iets kunnen dalen en de handel blijft nog wel even rustig.

Prognose: stabiel tot kleine daling.

Of registreer je om te kunnen reageren.