Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien daalt 5 cent per kilo

De prijzen van de in Leeuwarden verhandelde koeien zijn donderdagochtend over de gehele linie 5 cent per kilo geslacht gewicht gedaald.

De markt verliep erg rustig en het was duidelijk te merken dat de kopers van de runderen minder wilden betalen voor de runderen. Oorzaak is de moeizame afzet van rundvlees in combinatie met een groter aanbod van slachtrunderen.

De aanvoer van de runderen was iets groter dan vorige week. Er werden 473 runderen aangevoerd, zo’n 20 meer dan vorige week. De totale aanvoer van runderen in Leeuwarden ligt dit jaar op 16.950, dat is 11,5 procent minder dan vorig jaar toen er 19.160 runderen werden verhandeld. De aanvoer bij de veemarkten is veel sterker afgenomen dan de rechtstreekse aanvoer bij de slachterijen. Zo is het aantal slachtingen maar met 4 procent gedaald.

De prijsdruk op de slachtrunderen zet volgende week door en de prijzen zullen daardoor nog 5 á 10 cent per kilo kunnen dalen.

Prognose: dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.