Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs nuchter kalf gaat toch omlaag

De kopers vonden de nuchtere kalveren de afgelopen twee weken al te duur ten opzichte van de opbrengst van de vleeskalveren. Desondanks bleven de prijzen goed overeind.

Op de kalvermarkt in Purmerend verliep de handel vorige week heel moeizaam, maar pogingen om de prijzen omlaag te krijgen slaagden toen niet.

Deze week ligt de situatie iets anders. De insteek van de kopers was lager en dat resulteerde in een trage handel en prijzen die zo'n 5 tot 10 euro per kalf lager liggen dan een week geleden. Met name de gewonere Belgisch Blauwe vaarskalveren gingen moeilijk van de hand. Volgens de handel leverden deze kalveren uiteindelijk 10 euro minder op dan een week geleden. Maar ook de zwart- en roodbonte kalveren leverden 5 tot 10 euro in op de prijzen van vorige week. Daarmee liggen de prijzen weer op het niveau van eind augustus.

Een stierkalf van extra kwaliteit noteert nu op de veemarkt in Purmerend maximaal 120 euro per stuk. Daarmee ligt het prijsniveau 15 euro onder het niveau van de NBHV-notering die eind vorige week op maximaal 135 euro is vastgesteld. Bij de roodbonte stierkalveren is ook sprake van zo'n prijsverschil. In Purmerend ligt de hoogste prijs nu op 150 euro, de NBHV-notering voor deze kalveren kwam uit op maximaal 165 euro. Bij de Belgisch Blauwe stierkalveren bedraagt het prijsverschil 20 euro; In Purmerend maximaal 315 euro, de NBHV-notering 335 euro.

Prognose: licht lagere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.