Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Offerfeest houdt prijs in de benen

De prijs van de in Leeuwarden verkochte schapen en lammeren is dinsdagochtend gelijk gebleven. De verwachting was dat de prijzen in navolging van de prijsverlagingen in Bunnik en Purmerend wat zouden gaan dalen. Hoewel het aanbod aardig groot was, was de vraag goed en kon de prijs zich handhaven.

Deze vrijdag begint het offerfeest, voor dit feest is er veel vraag naar ramlammeren. In de afgelopen weken zijn al veel van deze lammeren gereserveerd of aangekocht. Wat opvalt is dat de prijs van deze lammeren de laatste weken iets onder druk stond. Oorzaak van deze prijsdruk was een grote aanvoer van lammeren uit Engeland en Ierland. Hoewel er de laatste weken een groot aanbod is geweest en veel kopers hun ramlammeren veilig gesteld hadden was de vraag in Leeuwarden toch nog goed. De kwaliteit van de Nederlandse lammeren is veelal beter dan die van geïmporteerde dieren waardoor sommige kopers op de valreep toch nog een paar dieren wilden kopen.

Prognose: stabiel tot dalend.

Eén reactie

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.