Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchtere kalveren moeizaam verkocht

De kopers van nuchtere kalveren willen al een tijd minder voor de kalveren betalen. Dit was dinsdagochtend niet veel anders op de markt in Purmerend. Hoewel de kopers de prijzen flink onder druk zetten daalde de prijs niet echt hard, het aanbod was net iets te krap voor een grote prijsverlaging. In totaal werden er 560 kalveren aangevoerd, 20 minder dan de week ervoor.

De blauwe en lichtere zwart- en roodbonte kalveren vinden heel moeizaam hun weg, de echt lichte kalveren blijven zelfs staan. De verkopers van deze kalveren zijn daardoor genoodzaakt om geld toe te leggen of de kalveren mee naar huis te nemen. Ondanks de moeizame afzet is de prijs van de blauwe kalveren niet verder gedaald.

De prijs van de zwart- en roodbonte kalveren daalde met €2,50 per kalf. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit werd voor maximaal €117,50 verkocht. Een roodbont exemplaar ging voor maximaal €147,50 van de hand. Dit betekent dat de prijs voor zwartbonte stierkalveren ten opzichte van vorig jaar €32,50 lager ligt.

Het ziet er naar uit dat de handel in nuchtere kalveren nog wel even moeizaam blijft. De melkpoeders en voerprijzen staan op een hoog niveau waardoor de integraties en mesters met het aankopen van de kalveren proberen te sturen in de kostprijs.

Prognose: dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.