Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Krappere aanvoer zorgt voor stabiele prijs

De handel in slachtvee is donderdagochtend rustig verlopen. De prijzen van de in Leeuwarden verhandelde koeien bleven gelijk. De aanvoer was wel weer een stuk lager dan de week ervoor.

In totaal werden 412 runderen aangevoerd, vorige week waren dit er nog 538.

Het voornemen van de kopers was om wat van de prijs af te krijgen. Maar de krappere aanvoer zorgde ervoor dat dit plan niet goed tot uiting kwam. Hierdoor bleef de prijs hangen.

In totaal zijn dit jaar in Leeuwarden 18.400 runderen aangeboden. In dezelfde periode in 2011 waren dit er bijna 11 procent meer met ongeveer 20.660 runderen. Wat opvalt is dat het aantal slachtingen de laatste weken flink boven het niveau van 2011 liggen, terwijl de aanvoer in Leeuwarden flink beneden het niveau van 2011 ligt.

Aangezien de afzet van het vlees moeizaam verloopt en hier voorlopig nog geen verbetering in lijkt te komen, zal de prijs van de slachtrunderen onder druk blijven staan.

Prognose: lagere prijzen.

Eén reactie

  • famtillemans1

    beste boerderij 1 koe krijgt maar een kalf de vraag naar rundvlees groeit gestaag door ...neem van mij aan de prijzen zullen nooit maar hard dalen ....en alleen maar een stijgende lijn inzetten ...het kan zelfs heel snel gaan nu in zuidamerika de economie draait als een tierenlier ...de rundvleesprijzen zijn daar verdubbelt in 3 jaar tijd ...en dan nog rundvlees is in heel de wereld met kip vlees nummer 1 ...varkensvlees word maar op de halve aardbol gegeten

    een goed op de hoogte zijnde ook in zuid amerika

Of registreer je om te kunnen reageren.