Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Kleine prijsstijging in Bunnik

De runderen zijn maandagochtend weer redelijk goed verkocht. De prijs van de in Bunnik verhandelde dieren bleef nagenoeg hetzelfde.

Alleen de eerste kwaliteit worstkoeien en de P-kwaliteit koeien stegen 5 cent in prijs. Een worstkoe eerste kwaliteit is verkocht voor maximaal €2,75 per kilo geslacht gewicht. De P-kwaliteit koeien noteren maximaal €2,95 per kilo.

De kleine prijsstijging en de wat vlottere handel is het gevolg van een krappe aanvoer op de veemarkt, in totaal werden er 109 dieren aangevoerd.

Hoewel de markt goed verliep en de prijs zich goed kon handhaven is de stemming in de rundvleessector niet zo positief.  De afzet van het vlees verloopt nog steeds moeizaam. Slachterijen willen dan ook niet meer betalen voor de runderen dan nu het geval is, hier is gewoonweg geen ruimte voor. Naast de prijsdruk voor de ‘gewone’ slachtkoeien is de handel van de luxe koeien ook wat terughoudender dan een paar weken geleden. Dit wordt veroorzaakt door het wildseizoen.

De komende weken wordt er nog geen grote verbetering van de afzet verwacht en de prijzen van de runderen zullen daardoor onder druk blijven staan.

Prognose: stabiel tot dalend.

Eén reactie

  • famtillemans1

    de slachterijen zouden t willen .....is hun recht maar ben bang dat t tegenovergestelde gaat gebeuren...er is immers steeds minder vee ...dus boeren meer vragen anders niks weg doen!!! de kosten stijgen alleen maar dus ook niks meer als normaal

Of registreer je om te kunnen reageren.