Rundveehouderij

Achtergrond

Forse prijsdaling ooilammeren

De prijs van de ooilammeren is dinsdagochtend met 8 euro per lam gedaald. Voor een ooilam boven de 20 kilo werd in Leeuwarden maximaal 112 euro betaald. De ramlammeren en slachtschapen noteren stabiel. De aanvoer lag met 1.235 schapen en lammeren fors hoger dan vorige week, een verschil van 386 dieren.

Het overgrote deel van de ooilammeren wordt normaliter geëxporteerd naar Frankrijk.  Nu de Nederlandse prijzen op een hoog niveau liggen is het voor de exporteurs onmogelijk om te concurreren met de Britse ooilammeren die veel goedkoper zijn.  Om de export weer op gang te krijgen is het nodig dat de prijs van de ooilammeren zo’n 15 euro daalt. Het is dan ook te verwachten dat de prijs de komende weken  nog zo’n 7 à 8 euro daalt.

Voor de ramlammeren is het een ander verhaal, het offerfeest vind plaats over drie weken waardoor de vraag naar zware ramlammeren groot is. De prijs van de ramlammeren zal de komende weken dan ook stabiel blijven.

Prognose: ramlammeren stabiel, ooilammeren dalen

Of registreer je om te kunnen reageren.