Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:22 feb 2012

Kalveren duurder in Purmerend

De afzet van nuchtere kalveren liep vanochtend goed op de veemarkt in Purmerend.

De afzet van nuchtere kalveren liep vanochtend goed op de veemarkt in Purmerend. Door een kleiner aanbod (490 stuks ten opzichte van 500 stuks vorige week) moesten inkopers 5 tot 10 euro meer betalen voor de dieren. De prijs van een zwartbont stierkalf kwam daarmee op 110 tot 130 euro voor een roodbont stierkalf 125 tot 150 euro per stuk. Rosémesters kunnen de hogere prijzen nog wle betalen, omdat zij goede prijzen krijgen voor hun rosévleeskalveren. Voor de integraties voor de productie van blank kalfsvlees komt de prijsstijging heel slecht uit. Het afmesten van blanke vleeskalveren is nog steeds verliesgevend.

Of registreer je om te kunnen reageren.