Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:23 feb 2012

Bierbostel en vezels gewild

Echte ruwvoeders zijn ondanks een lichte prijsdaling nog prijzig en beperkt (gerstestro, weidehooi) leverbaar in goede kwaliteit. Aardappelvezels worden extra in opslag genomen om het voorjaar te halen en alvast voorraad te hebben om de eerste snede kuilgras mee af te dekken. De campagne stopt in maart.
Er komt meer aanbod bierbostel, wegens verhoogde productie bij brouwerijen. Dat biedt meer ruimte voor voerders; de vraag is ongeveer gelijk aan die in december en januari. De bostelprijs is gedaald en in een aantrekkelijker verhouding tot de voederwaardeprijs gekomen.
Snijmais loopt nog niet, de vraag is nog beperkt. In aardappelen en aardappelproducten zijn er grote prijsverschillen. Gecontroleerde kwaliteit is gewild en iets in prijs verhoogd.

Of registreer je om te kunnen reageren.