Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:23 feb 2012

Afzet melkvee verschuift iets

Ook net voor de jaarwisseling zijn melkkoeien nog vlot verkocht. Ze blijven goed gevraagd en maar weinig beschikbaar. Het aanbod aan afgekalfde vaarzen is voor de binnenlandse markt wel iets toegenomen doordat in het buitenland afnemers moeite krijgen met het hoge prijsniveau. Het speelt zeker in Engeland, waar de melkprijs lager ligt, de voerkosten hoog zijn en de invloed van het melkquotum niet meespeelt voor het investeringsgedrag.
De export van drachtige vaarzen naar Rusland en Marokko loopt gewoon goed door. Export naar nieuwere bestemmingen als Turkije en Koeweit vergt gewenning aan specifieke regels betreffende herkomstregio of extra bloedtesten. Op de achtergrond speelt als remmende factor ook enige vrees voor exportbeperkingen door de problemen met het ­Schmallenberg-virus.

 

Prognose: Stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.