Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:23 feb 2012

Aanbod blijft prijs slachtkoe zetten

In het laatste kwartaal van 2011 hebben de Nederlandse slachterijen 12,5 % minder runderen verwerkt dan in 2010. Weliswaar is ook afgelopen herfst het aanbod koeien seizoensmatig toegenomen, maar beduidend minder dan anders. De trend was juist omgekeerd aan die van het voorjaar. Nog steeds is het aanbod vanuit de melkveehouderij karig. Dat is begrijpelijk, gezien de ook hoge prijzen voor gebruiksvee. De komende maand zal veel afhangen van de ontwikkeling in de melkproductie. Toenemende volumes maar anderzijds een terugvallend vet- en eiwitgehalte ­maken dat de melkveehouder superkritisch kijkt naar de stand van zaken rond quotum en superheffing. Voorlopig is de aanvoer van slachtvee karig. Duitsland meldt eveneens gering aanbod, overigens ook van uitgesproken vleesvee (stieren).

 

Prognose: Prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.