Rundveehouderij

Achtergrond

Vooral vaarzen goed gevraagd

Gebruiksvee blijft duur. Er is onverminderd vraag naar goede kwaliteit melkvee. Vooral vaarzen zijn uitstekend plaatsbaar, maar de beschikbaarheid is tamelijk beperkt. Dit jaar zijn al veel vaarzen voor export verkocht en de uitvoer kan bij voldoende aanvoer nog doorgroeien. Op korte termijn is de grootste vraag te verwachten vanuit het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië en de verdere bestemmingen Noord-Afrika en Rusland. De komende maanden zal dit effect gaan krijgen op de markt voor jongvee. Kalveren voor de fokkerij zijn erg gevraagd. Voor de tweede kwaliteit melkkoeien blijft qua prijspeil de slachtveemarkt een stevig fundament.
Een complicerende factor is in enkele regio’s het probleem met runderziekte. Dit maakt sommige veehouders terughoudend om nu dieren van andere bedrijven aan te trekken.

Prognose Prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.