Rundveehouderij

Achtergrond 211 x bekeken 1 reactie

Vleesmarkt drukt slachtveenoteringen

De slachtveenoteringen van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee zijn alle met 5 cent per kg geslacht-gewicht verlaagd, maar bleven desondanks op een peil dat voor de betere kwaliteiten 60 cent en voor worstkoeien 40 cent boven dat van vorig jaar ligt. Op de veemarkt in Leeuwarden zakten alleen de noteringen voor de klassen U, R en O, ofwel de goede slachtkoeien. Het past bij het beeld in de EU, dat er minder afzet is voor het beter rundvlees, met name achtervlees. Dit is een seizoensmatig gebruikelijk verschijnsel, dat onder andere onder invloed van het geopende jachtseizoen staat. In Nederland is het aantal slachtingen de laatste maand wel opgelopen vanwege de herfstuitstoot, maar verloop is mede dankzij het goede weer gespreid. Dit voorkomt dat de slachtprijzen sneller zakken. Ook in Duitsland is de prijsdruk beperkt.

Prognose: prijsdaling

Eén reactie

  • no-profile-image

    zuiden

    dat mogen ze proberen maar dat zal ze niet lukken prijzen stijgen na volgende week!!

Of registreer je om te kunnen reageren.